Povestea Pro Jesus

Pro Jesus

 Platformă web dedicată creștinilor smart

„Povestea Pro Jesus a început, fără nume, undeva prin anul 2007. Deși aveam prieteni care deja de mult aveau calculator și Internet, eu abia atunci, cu un computer second-hand și acces limitat la web, reușeam să admir din lumea mea ‘virtualul’.

Imediat am constatat că online-ul are un uriaș și providențial potențial nu doar în informare! Prin intermediul cyberspațiului oamenii inteligenți – dar într-o anumită măsură și însingurați – pot să interacționeze și să se cunoscă (planul relațional), iar Dumnezeu, prin mesajul Său transmis inclusiv prin click-urile sau tastările noastre, Se poate face cunoscut la un nivel și mai extins (planul spiritual).

Capacitățile tehnice și financiare nu au permis atunci materializarea visului meu de a crea un website personalizat, însă mintea mea și rugăciunile mele s-au pregătit în cele mai mici detalii pentru el  –  ani de zile …

În primăvara anului 2015, după multe povești din care am încercat să adun credință, înțelepciune, cunoștințe și compasiune, am început demersurile pentru Pro Jesus.

ProJesus.ro este cadoul meu pentru Isus Hristos. Și e imposibil să nu fie împărțit şi cu tine!”

(Stan Melinda, creator și editor ProJesus.ro).

Misiune

Pro Jesus este un website social și cultural orientat către un segment aparte de creștini contemporani: creștinii smart. Creștinii smart sunt creștini elevați, responsabili și activi  –  creștinii actualei generații. Ei fac planuri alese și stăruie în planurilor lor alese (Isaia 32:8; Psalmi 106:3; Isaia 49:11), fiind preocupați de aprofundarea cunoștințelor biblice și a celorlalte scrieri din numeroasele domenii  –  un fel Danieli biblici (Daniel 1:17)  -.

În cele mai tensionate momente ale vieții, creștinii smart nu se îndoiesc de dragostea și de demnitatea cu care i-a înzestrat Dumnezeu (Isaia 43:4, 51:12-14). Ei au încredere că „orice lucru El îl face frumos la vremea Lui” (Eclesiastul 3:11)!

Creștinilor smart le pasă! Ei se implică în soluționarea problemelor care afectează demnitatea umană, viața profesională, fizică și morală, precum și libertatea de conștiință (Psalmi 4:4; Eclesiast 10:4). Iar online-ul este una dintre extensiile ale acestui interes al lor (Deuteronom 18:13, Evrei 5:14).

Pro Jesus dorește să vină în ajutorul acestor creștini  elevați, responsabili și activi. În ciuda tuturor impresiilor vehiculate, o viață în Isus este o viață înălțătoare … și smart!

Isus Hristos s-a remarcat chiar și în ochii necredincioșilor ca un lider elevat, responsabil și implicat. Fără Jesus Christus (numele latin al lui Isus Hristos), nu ar fi existat drepturile fundamentale ale omului în forma în care noi beneficiem de ele azi (vezi: Ferry L., 2007) și, bineînțeles, nicio dragoste subliniată perfect în Legea Celor 10 Porunci sau în sintetizarea divină și imbatabilă a acesteia din Noul Testament (Matei 22:37.39).

Indiferent de ce profil și ce amprentă digitală ai, Dumnezeu te cunoaște exact așa cum ești (Proverbe 15:3; Psalmi 139:4; Psalmi 139: 7-12; Isaia 43:1)! El nu dorește niciunde (inclusiv aici) ca tu să fii singur iar El să nu existe pentru tine: „Mă voi lăsa să fiu găsit de voi, zice Domnul” (Ieremia 28:14).

Echipa Pro Jesus