Elevate your life

Celebrul actor Morgan Freeman călătorește pe numeroase meridiane pentru a explora modul în care diferitele culturi Îl văd pe Dumnezeu.

Premisa este aceea că deși culturile diferă foarte mult pe glob, firul lor comun este credința într-un Dumnezeu. În acest sens, Freeman călătorește în 20 de orașe din șapte țări diferite ale lumii (printre care Israel, Egipt, Mexic, India sau Statele Unite ale Americii).

Freeman a declarat că „Povestea lui Dumnezeu” (The Story of God) i-a apărut în minte acum șase ani când, vizitând catedrala Sfânta Sofia din Istanbul  –  construită în urmă cu 1400 de ani și transformată în 1935 în moschee  -, a observant că frescele descoperite erau dedicate credinței iudaice și creștine.

Freeman a început să aibă o fascinație aparte față de Dumnezeu și felul în care Acesta este înțeles de către diferitele religii. Despre noul documentar Freeman a declarat că „în esență [constituie] o călătorie care se întinde pe cei 5000 de ani de experiență religioasă a Pământului”.

„Povestea lui Dumnezeu” va evidenția totodată și diferențele privind credințele lumii: de exemplu, toate credințele cred sau speră în viața de apoi, însă aceasta este ‘tratată’ diferit de către religiile creștine, păgâne, hinduse, musulmane etc. Acest fapt este valabil și în privința mântuirii și a persoanei (energiei, spiritului sau practicilor) prin care religiile înțeleg că obțin mântuirea.

Vizionarea documentarului este recomandată pentru dezvoltarea culturii generale privind filozofiile și practicile religiilor apuse sau existente în prezent.

„Povestea lui Dumnezeu” (The Story of God) va avea premiera pe 3 aprilie 2016 pe canalele National Geographic Channel și Nat Geo Mundo, sperând ca emiterea în limba română a acestei serii de documentare să coincidă sau să fie cât mai apropiată de această dată.

Update 26 martie 2016: În România „Povestea lui Dumnezeu” va avea oficial premiera tot pe data de 3 aprilie, duminică, la ora 21:00 (pe canalul National Geographic).

Update 18 mai 2016: Pentru cei care nu au reușit să urmărească seria „Povestea lui Dumnezeu”, le facem cunoscut că documentarele din cadrul acestei serii deosebite pot fi vizionate și pe You Tube (cu traducere în limba română)  –  a se da clic aici.

Surse Pro Jesus:
D’Alessandro A., „Morgan Freeman Begins To Tell ‘The Story Of God’ – TCA”, Deadline, 6 ianuarie 2016
Porter K., „Morgan Freeman Takes Viewers on Journey to Explore World’s Religions in ‘The Story of God'”, Christian Post, 22 februarie 2016
***, „The Story of God”, National Geographic, accesat în 24 februarie 2016
Distribuiri
8256

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri

Funcție dezactivată