Funcție dezactivată

Elevate your life

Deși este o mică localitate daneză din vestul Insulei Vágar, Gásadalur a devenit una dintre cele mai fotografiate zone ale Arhipelagului Insulelor Feroe.

În anul 2004, localitatea Gásadalur s-a aflat în pericolul de a se depopula complet din pricina izolării sale în spatele unui arc montan cu înalțimi situate între 400 și 722 de metri înălțime. Din cauza falezei înalte, în trecut locuitorii s-au folosit de niște scări săpate în stâncă pentru a putea ajunge la nivelul apei oceanului de unde se putea pescui sau naviga, iar traversarea munților se efectua anevoios pe cărări alunecoase. Cu toate acestea, în mod surprinzător, poștașul urca de trei ori pe săptămână pentru a duce corespondența puținilor locuitori.

Datorită construirii unui tunel salvator care leagă Gásadalur de rețeaua rutieră principală a insulei (precum și de celelalte insule prin poduri rutiere înalte), turiștii au putut descoperi aici o frumusețe greu de imaginat. Acest loc mirific din nordul Atlanticului, situat la jumătatea distanței dintre Norvegia și Islanda, se remarcă prin cascade spectaculoase care acaparează întreaga frumusețe a peisajului local și un stil de viață foarte bine conservat.

Acum, datorită conectării localității la restul insulei, numărul populației din Gásadalur a crescut la 18 persoane, iar datorită fotografiilor efectuate de turiști se consideră că Gásadalur este localitatea cu cea mai frumoasă priveliște din întregul arhipelag feroez.

Cascada Gásadalur (care înseamnă „Valea Gâștei”) cade direct peste abruptul falezei, creând la baza acesteia mici peșteri de eroziune. Tot la baza falezei se află și fostul port al Gásadalur unde turiștii pot coborî pe vechile trepte săpate în stâncă pentru a admira peisajul oceanic și Insula Mykines situat în apropiere.

Surse Pro Jesus:
Marton E., „Gásadalur Village”, Atlas Obscura, accesat în 16.02.2016
***, „Gásadalur”, Atlantic.fo, accesat în 16.02.2016
***, „Gásadalur, Faroe Islands, Denmark”, Amazing Places on Earth, 7 septembrie 2012
Distribuiri
14

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri