Funcție dezactivată

Elevate your life

Consumul cofeinei și al alimentelor îndulcite reprezintă un status-quo pentru societatea de astăzi.

Dacă femeile de 30 de ani consumă în medie 165 mg de cofeină pe zi, cele de 50 de ani consumă zilnic 225 mg de cofeină. Pe deasupra, 75% dintre minorii occidentali apelează zilnic la produse care conțin cofeină sau la cele care energizează printr-un conținut ridicat de zahăr.

„Avem o criză de energie de proporții istorice care se adâncește tot mai mult”, afirmă Jacob Teitelbaum, medic internist și specialist în probleme de oboseală.

Însă cofeina (cafeina) procurată prin intermediul cafelei și a băuturilor energizante „doar pune un bandaj peste oboseala ta” – fără să rezolve cu adevărat problema  -, atrage atenția specialistul american.

Această substanță calmează indirect creierul (blocând anumite substanțe chimice) însă, procesul „mărește hormonii de stres, adeseori predispunând consumatorul la stări de anxietate” (Washington Post, martie 2016). Hormonii de stres sunt generați și de aportul ridicat de zahăr sintetic, care, după explozia de energie provocată în organism, predispune persoana către stări de anxietate și, bineînțeles, către obezitate.

Cu toate acestea, alternativele sănătoase ale cofeinei și zahărului se regăsesc din abundență în natură!

Principalele substanțe care ne conferă energie de lungă durată și alimentele naturale care conțin din abundență aceste substanțe sunt mai ales următoarele:

1. Magneziul

Rolul magneziului: întărește funcțiile cerebrale, îmbunătățește circulația sângelui și întărește sistemul muscular.

Alimente naturale bogate în magneziu: spanac, mangold (sfecla elvețiană), semințe de dovleac, iaurt sau lapte acru, migdale, fasole neagră, avocado, smochine, ciocolată neagră, banane.

2. Omega 3

Rolul consumului de acizi grași Omega 3: este un bun „administrator” al situațiilor de stres, îmbunătățind sănătatea emoțională mai ales cea a persoanelor „fragile” aflate în situații tensionate.

Alimente naturale bogate în Omega 3: ulei de semințe de in, ulei de pește (mai ales de somon oceanic), semințe de chia, nuci și ulei de nuci, macrou, semințe de soia prăjite, spanac.

3. Fierul

Rolul consumului de fier: îmbunătățește procesul de oxigenare a sângelui.

Alimente naturale bogate în fier: mazăre, năut, cereale integrale, semințe de dovleac, boabe de soia, fasole, linte, spanac, semințe de susan.

4. Vitamina B

Rolul vitaminei B: întărirea sistemului nervos și aportul de energie de lungă durată.

Alimente naturale bogate în vitamina B (mai ales B12, B6 și B2): spanac, ardei gras roșu, macrou, tofu, cereale integrale, usturoi, conopidă, migdale, ouă, afine, ciuperci brune.

5. Vitamina C

Rolul vitaminei C: întărirea sistemului imunitar.

Alimente naturale bogate în vitamina C: ardei galben, guave, kale și orice zarzavat cu frunze verzi cât mai închise la culoare, kiwi, broccoli, căpșune, portocale și alte citrice, roșii, mazăre, papaya.

Cu siguranță lista tuturor acestor alimente poate continua.

Vă dorim energie BUNĂ!

Surse Pro Jesus:
Axe J., „Top 10 Magnesium Rich Foods Plus Proven Benefits”, Draxe.com, accesat în 17 martie 2016
Marini A., „10 Foods High in Iron”, Every Day Health, 25 august 2014
Marini A., „10 Foods Highest in Vitamin C”, Every Day Health, accesat în 17 martie 2016
Seidenberg C., „Why sugar and caffeine only make your teen more stressed during cram sessions”, Washington Post, 16 martie 2016
Tedesco L., „7 Caffeine-Free Ways To Boost Your Energy”, Prevention, 7 noiembrie 2013
Whitbread D., „Top 10 Foods Highest in Omega 3 Fatty Acids”, Health Aliciousness, accesat în 17 martie 2016
Distribuiri
55

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri