Elevate your life

„E o tâmpenie să citești!”. „Eu abia am timp de părerile mele. Să mă intereseze să citesc părerile altora?!””. „O carte costă 20-30 de lei. De atâta mă duc la film și în două ore am văzut totul!”.

Acestea sunt doar câteva argumente satirice ale echipei Epic Show (de pe Prima TV) care a dorit să introducă pe micul ecran un „umor lejer pe marginea unor subiecte grele”. Se pare că și cititul a fost catalogat drept „subiect greu”.

Peste 50% dintre români au afirmat că nu au citit nicio carte pe parcursul anului 2012 (Realitatea TV), trend aproape neschimbat în anul 2013, când s-a constatat că piața de carte din ultimii cinci ani din România a scăzut cu aproape 40% (Hyper Literatura).

În 2014, România se clasa pe ultimele poziții de la nivel european, în ceea ce privește cititul, după Ungaria sau Polonia (Semnele Timpului). Anul următor a prezentat o stabilizare a situației (Ziarul Financiar), editurile românești și emisiunile culturale făcând eforturi să schimbe în bine percepția publicului privind cititul.

Distribuiri
166

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri

Funcție dezactivată