„E o tâmpenie să citești!”. „Eu abia am timp de părerile mele. Să mă intereseze să citesc părerile altora?!””. „O carte costă 20-30 de lei. De atâta mă duc la film și în două ore am văzut totul!”.
Acestea sunt doar câteva argumente satirice ale echipei Epic Show (de pe Prima TV) care a dorit să introducă pe micul ecran un „umor lejer pe marginea unor subiecte grele”. Se pare că și cititul a fost catalogat drept „subiect greu”.
Peste 50% dintre români au afirmat că nu au citit nicio carte pe parcursul anului 2012 (Realitatea TV), trend aproape neschimbat în anul 2013, când s-a constatat că piața de carte din ultimii cinci ani din România a scăzut cu aproape 40% (Hyper Literatura).
În 2014, România se clasa pe ultimele poziții de la nivel european, în ceea ce privește cititul, după Ungaria sau Polonia (Semnele Timpului). Anul următor a prezentat o stabilizare a situației (Ziarul Financiar), editurile românești și emisiunile culturale făcând eforturi să schimbe în bine percepția publicului privind cititul.
Articole înrudite
Nu a fost găsit niciun articol similar
Newsletter
Comentarii recente
- Lucian la I. Mărturii istorice despre Isus Hristos: Claudia Procula – soția lui Ponțiu Pilat
- Manea Emanuela la I. Mărturii istorice despre Isus Hristos: Claudia Procula – soția lui Ponțiu Pilat
- Manea Emanuela la I. Mărturii istorice despre Isus Hristos: Claudia Procula – soția lui Ponțiu Pilat
- Floroiu Viorel la III. Mărturii istorice despre Isus Hristos: Iosephus – istoricul evreu
- Simona la O viață ascunsă (2019) – sacrificiul creștin pentru „neînțeles”
Be smart,
Be elevated.
Pro Jesus