Funcție dezactivată

Elevate your life

Vidrele de mare sunt mamifere marine foarte inteligente și înduioșătoare, care trăiesc pe coastele nordice ale Pacificului de Nord.

Deși aceste mamifere (numite și lutre de mare) au capacitatea de a înainta mult pe un teritoriu uscat, ele preferă să stea cât mai mult cu putință în mare. Și asta nu întâmplător! Ele au un rol important în echilibrarea populației de arici de mare din nordul Pacificului (în special în zona Peninsulei Alaska).

Viderele de mare sunt și foarte îndemânatice. Pentru a mânca crabi, ele folosesc pietrele de pe litoral pentru a le sparge carapacea.

Spre surprinderea unora, vidrele de mare posedă niște „buzunare” naturale pentru a depozita temporar mâncarea găsită pe fundul mării până la ieșirea la suprafață. „Buzunarul” special este aflat sub membrul anterior stâng și format dintr-o încrețitură pronunțată a pielii.

Vidrele de mare au un „buzunar” identic și sub membrul anterior drept, însă, după cum au demonstrat cercetătorii, ele nu se folosesc de acesta pentru că … sunt mamifere dreptace 🙂

Construcția corpului îi permite vidrei de mare să doarmă în apă culcată pe spate, dat fiind faptul că plămânii de dimensiuni mari rețin destul aer pentru a permite plutirea acestor mamifere simpatice la suprafața apei.

Vidrele de mare sunt niște animale foarte prietenoase între ele. Atunci când dorm în apă de obicei se țin de lăbuța altei vidre, specialiștii spunând că acest lucru le ajută să nu fie duse prea departe în larg în timpul somnului.

Ar fi frumos să aplicăm și noi în familiile noastre acest obicei (ținutul de mână).

Surse Pro Jesus: 
***, „Basic facts about sea otters”, Defenders of Wildlife, accesat în 10 decembrie 2015
***, „Sea otters. Enhydra lutris”, Animals. National Geographic, accesat în 10 decembrie 2015
Distribuiri
135

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri