Funcție dezactivată

Elevate your life

Deși gara niponă Kami-Shirataki din insula nordică Hokkaido a fost pe punctul de a fi scoasă din uz, aceasta totuși a fost declarată în continuare funcțională pentru a servi un singur pasager: o elevă de liceu.

În această gară (care este capăt de linie), trenurile fac două opriri pe parcursul unei zile: la ora la care eleva merge la cursuri iar apoi în momentul în care eleva se întoarce de la școală.

În urmă cu trei ani, Căile Ferate Japoneze au dorit să scoată din uz gara Kami-Shirataki din cauza numărului foarte mic de călători și a faptului că aceasta este un capăt de linie îndepărtat de centrele urbane și alte stații; însă înainte de a lua decizia finală responsabilii Căilor Ferate au făcut o analiză și au constatat că o elevă folosește zilnic gara Kami-Shirataki pentru a frecventa școala. Prin urmare, au decis să mențină funcțională gara până la absolvirea liceului de către această elevă, care a dorit să rămână în anonimat.

Pe deasupra, responsabilii de la Căile Ferate din Hokkaido au și ajustat orarul a două trenuri în conformitate cu orarul elevei (a se vedea și orarul gării din pozele de mai sus).

Guvernul nipon se raportează la educație ca la o prioritate națională iar decizia de a parcurge zilnic kilometri în plus pentru o singură elevă din mediul rural este un gest de merit în Japonia.

Surse Pro Jesus:
Poon L., „Japan Keeps This Train Station Running for Just One Regular Passenger”, Citylab – The Atlantic, 8 ianuarie 2016
***, Asahi Shimbun, 7 ianuarie 2016

 

Distribuiri
84

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri