Elevate your life

Xie Xu de 18 ani a fost desemnat ca fiind „cel mai frumos elev din China”. Şi asta nu pentru look-ul său, ci pentru fidelitatea arătată unui coleg de 19 ani rămas infirm.

Timp de trei ani de zile, Xie Xu şi-a cărat în spate colegul suferind de distrofie musculară pentru a-i da şansa să frecventeze până la capăt cursurile şcolare, iar la cămin l-a ajutat pe acesta la teme, la gătit şi la curăţenie  –  deşi cei doi nu sunt rude.

În China există 234.000 de elevi care nu mai frecventează şcoala din cauza infirmităţilor suferite, a discriminărilor existente între elevii sănătoşi şi cei nesănătoşi şi a sărăciei ce nu le permite acestora achiziţionarea unui scaun cu rotile sau a altor accesorii necesare deplasării.

Imaginile sunt extrem de emoţionante şi de grăitoare!

Povestea celor doi elevi a devenit virală pe Weibo, echivalentul chinezesc al reţelei de socializare Facebook.

Deşi Xie Xu şi colegul său au depus atâtea eforturi suplimentare în viaţă, aceştia sunt şi printre cei mai buni elevi care au terminat cu brio liceul din oraşul provincial Xuzhou din nordul Chinei.

Xie Xu a demonstrat că niciodată nu eşti prea tânăr sau prea neînsemnat pentru a face o mare diferenţă în viaţa altora!

Surse Pro Jesus:
– McNab H., „Heart-warming images of the high school student who has carried his disabled best friend to every class for THREE years…and they’re the top students of the year”, DailyMail, 25.05.2015
– ***, „18-year-old has piggybacked classmate with muscle atrophy for 3 years”, Shanghaiist.com, accesat în 05.10.2015
Distribuiri
105

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri
Funcție dezactivată