Elevate your life

„Sub scoarța fiecărui om se află un copil”.

Donald James Zolan s-a născut în 1937 într-o familie modestă, de la periferia orașului Chicago. Deși a crescut alături de mai mulți frați,  acesta a rămas toată viața îndrăgostit de șarmul copilăriei.

Pasiunea sa pentru pictură și mai ales pentru imortalizarea unor scene sublime ale copilăriei l-au consacrat drept „cel mai iubit pictor al copiilor” și un pionier al promovării ilustrațiilor pentru copii la nivel de artă și de brand.

După zeci de ani de expoziții ale șarmului copilăriei, la sfârșitul anilor ’70 lucrările lui Zolan au ajuns să fie licențiate datorită stilului lor distinctiv, brandul Zolan fiind recunoscut la cel mai înalt nivel și prezent pe cele mai faimoase calendare, puzzle-uri și coperți de cărți sau caiete pentru copii.

Care a fost mottoul de viață al lui Donald Zolan? Acela de <a ajuta copiii să devină copii>.

După moartea artistului în anul 2009, The Zolan Company  –  care îi promovează lucrările  –  și-a continuat activitatea, colaborând activ și cu centrele de oncologie pediatrică din S.U.A., medicii pediatri ajungând să considere lucrările lui Zolan ca avand un rol esențial în terapia psihosocială a copiilor grav bolnavi.

„Arta lui Donald Zolan transmite un sentiment al iubirii, al gândirii pozitive, un sentiment al stării de bine pentru copilul îndurerat de cancer (…). A da speranță de viață reprezintă cel mai înalt sens a ceea ce putem oferi prin artă și creativitate” (Jennifer Zolan, fiica artistului).

Pentru mai multe informații legate de brandul, colecțiile și viața lui Donald James Zolan, vă invităm să vizitati website-ul consacrat: www.zolan.com.

Distribuiri
198

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri

Funcție dezactivată