Funcție dezactivată

Elevate your life

Antisemitismul se extinde tot mai mult la nivelul organizațiilor internaționale din Occident.

De curând 71 de medici britanici și 343 de studenți britanici au constituit un grup de boicotare a instituțiilor de cercetare medicală din Israel în vederea excluderii acestora din World Medical Association (Asociația Medicală Mondială – WMA).

Scopul acestui boicot organizat este convingerea mai multor instituții din lumea întreagă de a nu mai avea colaborări oficiale cu instituțiile academice și de cercetare israeliene.

Medicii și studenții britanici în cauză au trims săptămâna trecută o scrisoare celor de la WMA solicitând scoaterea Asociației Medicale Israeliene din „corpul” organizației internaționale a medicilor, susținând că medicii israelieni „aplică tortura medicală în cazul pacienților palestinieni”.

Tricou purtat de un susținător al boicotării medicilor israelieni.

Tricou purtat de un susținător al boicotării medicilor israelieni.

Această scrisoare a fost doar una dintre numeroasele eforturi organizate în ultima vreme împotriva instituțiilor israeliene și a oamenilor de știință din Israel. Pentru moment, medicii și studenții care își boicotează colegii israelieni afirmă că „nu acceptă să dea curs invitației de a vizita instituțiile academice israeliene” și nici să participe la conferințe sau la alte evenimente sponsorizate de israelieni.

Doctorul Zeev Feldman, președinte al Societății de Neurochirurgie din Israel se teme că această inițiativă ar putea avea „un efect de domino care să se extindă la toate asociațiile științifice” din lume. Medicii israelieni au făcut astfel apel la guvernul israelian pentru a stabili un organism central responsabil de coordonarea eforturilor pentru contracararea boicotării instituțiilor medicale din Israel.

„Boicotarea Asociației Medicale Israeliene ar împiedica israelienii să participe la conferințe medicale și să își publice lucrările în reviste, ar stopa finanțarea cercetării și eforturile de cercetare comune, precum și aderarea la alte asociații medicale (…). Dacă aplici multe lovituri de ciocan, la un moment dat perete va ceda.” – Dr. Zeev Feldman.

Israelul este unul dintre cei mai avansați poli de inovație și de cercetare medicală din lume. Turismul medical din Israel se află într-o continuă dezvoltare. Dacă în anul 2006 nu mai puțin de 15.000 de pacienți străini au vizitat spitalele și laboratoarele din Israel, acest număr s-a dublat în anul 2010, iar în 2014 numărul turiștilor medicali a ajuns la 50.000, cei mai mulți pacienți provenind din S.U.A. (76% dintre pacienții străini din Israel) și din Europa de Est și de Sud.

De asemenea, la finele anului 2014 indicele turismului medical (MTI) a arătat că Israelul ocupă unul dintre cele mai bine cotate 25 de destinații medicale turistice din întreaga lume, aflându-se pe locul 3 (după Canada și Marea Britanie) în lista celor mai bune locuri de obținere a asistenței medicale pentru pacienții străini.

Israelul este cunoscut și pentru găsirea unora dintre cele mai revoluționare soluții medicale, cum ar fi:

 • sistemul ApiFix  – mecanismul miniatural de corectare a scoliozei (curbura severă a coloanei vertebrale);
 • exoscheletul robotic Rewalk  – inovație care permite paraplegicilor să se ridice, să meargă și chiar să alerge;
 • terapia Gamida cu celulele stem –  israelienii au dezvoltat această terapie pentru pacienții cu tumori și cu boli de sânge maligne;
 • Aer-O-Scope  –  dispozitivul de depistare a cancerului colorectal de unică folosință prin care se evită perforarea colonului și se oferă o imagistică superioară a colonului cercetat;
 • tehnologia IceCub – IceSencse3, prin care marginile tumorilor din sâni sunt înghețate în vederea evitării extinderii lor;
 • InSightec  –  sistem de ultrasunete care distruge tumorile și chisturile intrauterine fără intervenții chirurgicale;
 • IonMed BioWeld  –  plasme reci care înlocuiesc copcile dureroase de după operație;
 • Bio-Nano Retina Retin A  –  dispozitiv implantabil inserat în retină prin care funcțiile retinei naturale bolnave sunt înlocuite în vederea transmiterii imaginilor către creier;
 • MicronJest  –  ac de unică folosință prin care se aplică vaccinurile într-un mod nedureros;
 • NeuroEndoGraft  –  endograft care redirecționează fluxul de sânge în cazul unui anevrism cerebral pentru evitarea formării cheagurilor de sânge letale;
 • patul medical VitalGo  –  cel mai avansat pat de spital din lume care poate ridica pacientul chiar la o poziție complet verticală astfel încât acesta să nu mai aibă nevoie de un însoțitor pentru diversele sale mișcări necesare.

Pentru moment, guvernul britanic a respins categoric cererea de boicotare înaintată: „Guvernul britanic se opune ferm apelurile de boicotare a Israelului. Suntem profund angajați să promovăm legăturile academice și științifice dintre Marea Britanie și Israel (…). Guvernul Britanic nu va permite niciodată celor care vor să boicoteze Israelul să pună capăt celor 60 de ani de schimb [de experiență] și de parteneriate vibrante.” (Quarrey David, Ambasadorul Marii Britanii în Israel).

Surse Pro Jesus:
Gravé-Lazi L., „British doctors seek to expel Israel from World Medical Association”, The Jerusalem Post, 20 ianuarie 2016
Klein Leichman A., „The top 12 most amazing Israeli medical advances”, Israel 21c, 15 octombrie 2013
Lazaroff T., „343 UK scholars pledge boycott of Israeli universities”, The Jerusalem Post, 27 octombrie 2015
Linder-Ganz R., „Will Israel Become a Major Center for Medical Tourism?”, Haaretz, 22 iunie 2010
Shamah D., „Israel ranks high as a medical tourism destination”, Times of Israel, 26 octombrie 2014
Distribuiri
93

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri