Elevate your life

Lungmetrajul maghiar „Fiul lui Saul” (2015) în distribuția căruia se află și actorul român Levente Molnár a fost nominalizat pentru categoria de cel mai bun film străin al premiilor Oscar 2016.

Filmul de debut al regizorului László Nemes (cu titlul original „Saul fia” și tradus internațional „Son of Saul”) a intrat în atenția celei a 88-a ceremonii a „Academy Award” pentru expunerea remarcabilă a dramei Holocaustului, acesta fiind unul dintre cele cinci filme străine nominalizate pentru câștigarea premiului categoriei.

„Fiul lui Saul” urmărește îndeaproape trăirile unui prizonier evreu numit Saul Ausländer din lagărul Auschwitz al anului 1944, personaj interpretat de Géza Rörhig. Acesta trece prin momente copleșitoare din punct de vedere uman, fiind forțat să ardă corpurile altor prizonieri evrei.

Însă speranța supraviețuirii sale morale apare atunci când încearcă să salveze de la flăcări corpul unui băiat pe care îl tratează ca pe un fiu al său, străduindu-se să aranjeze cu un rabin o înmormântare clandestină. În mod surprinzător, filmul de 107 minute urmărește doar o zi și jumătate din viața personajului Saul Ausländer.

„Holocaustul a devenit, de-a lungul anilor, o abstracție. Pentru mine, e mai mult o față, un chip uman; să nu uităm acest chip”, a declarat tânărul regizor, László Nemes.

Fiul lui Saul a câștigat deja săptămâna trecută Globul de Aur tot pentru cel mai bun film de limbă străină, precum și Marele Premiu al Festivalului de Film de la Cannes din 2015. Până în prezent doar un film unguresc a primit un premiu Oscar, și anume, producția „Mephisto” din anul 1982.

În prima săptămână de prezentare a filmului în cinematografele din Ungaria, peste 100.000 de persoane au cumpărat bilete pentru a-l viziona. Actorul român Levente Molnár, născut în 1976 la Baia Mare, interpretează unul dintre cele mai importante roluri secundare, și anume pe cel al lui Abraham Warszawski.

Premiile Oscar 2016 se vor anunța și înmâna în cadrul ceremoniei de la „Teatrul Dolby”, Hollywood, în data de 28 februarie.

Vă recomandăm să urmăriți „Fiul lui Saul” de îndată ce vă va fi accesibil.

Distribuiri
224

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

Newsletter



Distribui pe

Distribuiri

Funcție dezactivată