Funcție dezactivată

Elevate your life

Cascada Churún Merú din Venezuela, deși este situată la doar 6 km de renumita Cascadă Angel totuși este printre cele mai puțin cunoscute și studiate cascade mari din America de Sud.

Churún Merú, din regiunea Bolivar, are o cădere de apă spectaculoasă de aproximativ 1312 de picioare înălțime (adică 400 de metri) iar faptul că lumea nu prea știe de ea este cauzat de lipsa de trasee turistice înspre canioanele Auyan Tepui în care se găsește cascada.

Ea a fost descoperită abia în 1930 cu ocazia unor prospecții miniere. Însă timp de multe decenii s-a crezut că aceasta este de fapt Cascada Angels (Kerepakupai Merú) care se află în apropiere.

„Merú” înseamnă „cascadă” în limba locală iar „Churún” provine de la numele râului Churún pe care s-a format această mare cădere de apă.

Dacă zona Cascadei Angel este inundată de turiști, la Churún Merú nici nu s-au inițiat cercetări sistematice pentu stabilirea caracteristicilor exacte ale cascadei, zona fiind una virgină și accesată de obicei cu elicopterul.

Tocmai de aceea, cascada Churún Merú este una paradoxală: este spectaculoasă și atât de aproape de ceva foarte cunoscut și totodată „pierdută” în necunoscut. Chiar și în prezent există foarte puține poze accesibile cu Churún Merú, aceasta fiind confundată adeseori cu Angel sau cu alte cascade din apropierea Cascadei Angel.

 Surse Pro Jesus:
***, „Churún Merú”, AirPano, accesat în 7 decembrie 2015
***, „Churún Merú, Bolivar, Venezuela”, World Waterfall Database, accesat în 7 decembrie 2015
Distribuiri
106

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri