Elevate your life

În București a luat naștere în anul 2009 “Atelierul de Pânză”, un business social cu scopul de a sprijini românii cu dizabilități care au șanse deosebit de mici pentru a fi încadrați pe piața muncii.

„Atelierul de Pânză” (inițial numit „Sacoșa de Pânză”) este un loc în care se creează sacoșe, genți, penare, portfarduri, fețe de pernă, șorțuri de bucătărie și rucsacuri din bumbac 100% sau din materiale ecologice care au fost recuperate înainte de a ajunge la groapa de gunoi.

Acest proiect de dezvoltare durabilă a fost gândit de ONG-ul “Viitor Plus” care, pe lângă oferirea de noi locuri de muncă persoanelor marginalizate social, dorește să extindă și nișa de clienți care vor să renunțe la pungile de plastic în favoarea unor sacoșe din bumbac 100%, netratate și nevopsite chimic.

Investiția inițială de 6000 de euro a fost obținută printr-o subvenție de tip grant, iar, în prezent, Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale a declarat această întreprindere socială ca fiind “unitate protejată” (care poate încheia contracte cu companii mijlocii și mari, acestea din urmă putând alege în locul virării fondului de handicap pentru stat, achiziția de produse din cadrul unității protejate).

“Atelierul de Pânză” are la ora actuală 12 angajați dintre care 6 angajați provin din categorii sociale defavorizate, 4 angajați fiind persoane cu dizabilități și care lucrează la domiciliu. Aceștia au creat până acum peste 88.000 de sacoșe de pânză, produsele fiind orientate către clienți persoane fizice și către companii (prin branduirea produselor și folosirea lor în scopuri de marketing, la diverse evenimente corporate sau campanii).

Printurile cu vopsea pe bază de apă sunt realizate de către designerii români cu care „Atelierul de Pânză” a încheiat parteneriate de colaborare.

Datorită deosebitelor implicații de dezvolare durabilă (angajarea persoanelor cu dizabilități și înlocuirea a 13,8 milioane de pungi de plastic prin sacoșele de pânză realizate până în prezent), Ambasada S.U.A. din România a desemnat “Atelierul de Pânză” ca fiind “Antreprenorul lunii aprilie 2015”.

Pe lângă posibilitatea de a comanda produsele de pânză accesând acest link, sacoșele de pânză ale acestui Atelier pot fi deja achiziționate și în toate librăriile Humanitas din țară, în benzinariile OMV, la Băcănia Coco din București, în magazinele de cosmetice bio Natural Paris, în magazinul The Earth Collection (din Cluj-Napoca) și la ceainăria Tabiet.

Următorul obiectiv al „Atelierului de Pânză” este confecționarea tricourilor de bumbac cu mesaje pline de inspirație.

Video prezentare „Atelierul de Pânză”:

Surse Pro Jesus:
Comunicat de Presă, „Ambasada SUA premiaza antreprenorul lunii aprilie”, Romania U.S. Embassy, 28 aprilie 2015
Stanca A.,Atelierul de Pânză, locul unde bucuria oamenilor este singurul „profit”. „Şi dacă schimbi o viaţă contează, apoi dacă schimbi atâtea!””, Gândul, 25 iulie 2015
www.atelieruldepanza.ro, accesat în 11 noiembrie 2015

 

Distribuiri
146

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri
Funcție dezactivată