Funcție dezactivată

Elevate your life

În mai 2015 tehnologia contemporană a făcut un lucru remarcabil pentru un caz sensibil de viitoare mămică.

Tatiana Guerra, o gravidă oarbă din Brazilia, a avut una dintre cele mai mișcătoare surprize pe care medicii și inginerii i-ar fi putut-o oferi: la controlul de rutină, ecografia copilului ei a fost conectată la o imprimantă 3D de ultimă generație. Cu ajutorul acestei tehnologii, plină de emoție, Tatiana de 30 de ani, a putut să își ”vadă” micuțul cu buricele degetelor sale.

Tatiana se afla în a douăzecea săptămână de sarcină când i s-a pregătit această surpriză uriașă. Ea a rămas oarbă la vârsta de 17 ani, ceea ce a limitat-o de la multe bucurii ale vieții, inclusiv de la a-și vedea viitorul fiu în timpul ecografiilor aducătoare de bucurii altor tinere familii.

În timpul controlului de rutină, Tatiana l-a întrebat pe doctor cum arată viitorul ei bebeluș. „Nasul arată ca al tău. Cei doi ochișori ai săi sunt închiși”, i-a răspuns medicul.

Între timp,  o imprimantă 3D transfera imaginea bebelușului obținută prin ultrasunete într-o sculptură 3D.

„Dacă l-ai putea atinge, ai reuși să îți imaginezi cum ar arăta el?”, a întrebat-o doctorul. Tatiana nu a ezitat: „Da!”. Doctorul i-a adus chipul copilașului înfășurat într-o pânză albă: „Aceasta este o imagine a fiului tău …”.

Copleșită de emoție, Tatiana atinge cu gingășie chipul. Apoi exclamă în lacrimi: „Sunt foarte fericită pentru că îl pot întâlni pe Murilo înainte de a veni pe lume”.

În partea de sus a chipului, cei care i-au pregătit surpriza i-au imprimat următoarele cuvinte în limbajul Braille: „EU SUNT FIUL TĂU”.

Video:

În prezent, mai mult companii specializate în produse destinate copiilor și viitoarelor mămici, sponsorizează ecografiile conectate la imprimante 3D pentru a oferi șansa prețioasă viitoarelor mame de a se bucura pe deplin de astfel de momente.

Sursa Pro Jesus: Franco M., „Tears of joy: 3D printing lets blind mom-to-be ‘see’ her son”, Cnet.com, 6 mai 2015
Distribuiri
91

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri