Funcție dezactivată

Elevate your life

Conform “American Sociological Association” (Asociaţiei Americane de Sociologie), acele cupluri care îşi împart în mod egal responsabilităţile familiale, cum ar fi creşterea copiilor, au parte de o îmbunătăţire a calităţii vieţii lor sexuale în cadrul cuplului.

Studiul Asociaţiei s-a bazat doar pe 500 de eşantioane de parteneri heterosexuali căsătoriţi şi necăsătoriţi şi care au copii împreună.

Printre aspectele legate de îngrijirea copiilor care au fost luate în considerare în cadrul studiului se află următoarele: stabilirea regulilor pe care copiii trebuie să le respecte; supravegherea copiilor în casă şi în afara ei; stabilirea consecinţelor suportate de copii pentru încălcarea regulilor prestabilite; modul de recompensare a bunelor maniere şi a bunelor rezultate a copiilor la învăţătură; petrecerea de timp de joacă/de recreere cu copiii.

„Aspectul principal pe care ni l-a scos în evidenţă acest studiu este că, atunci când vine vorba de îngrijirea copilului, dacă cuplurile îşi impart în mod egal volumul de muncă, ele au parte de mai puţine conflicte, de o mai bună comunicare şi de mai multă intimitate” (Daniel Carlson, autor al studiului, profesor asistent de sociologie la Georgia State University din Atlanta).

În cea mai nefericită situaţie privind satisfacţia vieţii sexuale s-au clasat acele cupluri în care femeile aveau cu 20% (şi peste 20%) mai multe responsabilităţi în creşterea copiilor comparativ cu taţii. În acest caz ambii parteneri au recunoscut că viaţa lor sexuală este nesatisfacatoare. Spre deosebire de aceştia, în cadrul cuplurilor în care responsabilităţil familiale sunt împărţite aproximativ în mod egal, ambii parteneri afirmă că au o viaţa sexuală care îi satisface.

“O relaţie are de suferit atunci când o persoană se simte supraaglomerată, suprasolicitată şi obosită. Acest fapt o determină să aibă parte de un anumit grad de nesatisfacţie legată de tot ceea ce este de făcut în timp în timp ce partenerul nu se implică, subminând legătura din cadrul cuplului. Iar acest aspect poate avea repercursiuni chiar şi în dormitor” (D. Carlson).

Și un rezultat surprinzător: în familiile în care tatăl era cel care purta cele mai multe sarcini legate de copii, ambii parteneri s-au declarat a fi la fel de satisfăcuţi de viaţa sexuală din cadrul cuplului ca şi în cazul familiilor în care partenerii aveau responsabilităti egale!

Sursa Pro Jesus:
Mozes A., “Sex Lives Best When Couples Share Child Care Duties, Survey Shows”, Medicinet.com, 23 august 2015
Distribuiri
172

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri