Funcție dezactivată

Elevate your life

Cea mai înaltă şosea din România, care atinge în Pasul Urdele 2.145 metri altitudine, a fost filmată pentru prima oară dintr-o dronă  –  imaginile surprinse fiind magnifice!

De aproape 150 km lungime, Transalpina face legătura între localităţile Sebeş (Alba) şi Novaci (Gorj), purtând şi denumirile speciale de „Drumul dintre nori” sau „Drumul regelui”.

Cu presupusele sale origini din perioada romană, Transalpina a fost reconstruită în perioada interbelică de către regele Carol al II-lea al României iar în prezent este o şosea integral asfaltată care străbate Munţii Parâng din Carpaţii Meridionali.

Transalpina trece la mică distanţă de vârfuri montane situate la peste 2000 metri altitudine (vârfurile Dengheru, Păpuşa, Urdele, Iezer sau Muntinu), zonele de gol alpin oferind o paronamă spectaculoasă.

Bloggerul Răzvan Baciu a filmat această şosea din Munţii Parâng cu ajutorul dronei iar rezultatul este unul spectaculos:

“Trimite lumina şi credincioşia Ta ca să mă călăuzească, şi să mă ducă la muntele Tău cel sfânt şi la locaşurile Tale!” (Biblia, Psalmii 43:3).

Distribuiri
138

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri