Elevate your life

Antonin Scalia, membru al Curții Supreme de Justiție din S.U.A. a afirmat de curând că ideea de neutralitate religioasă nu se bazează pe tradițiile constituționale ale S.U.A.

Scalia, de 79 de ani, a declarat acest lucru în timpul vizitei sale la Liceul Catolic Rummel din New Orleans, pe data de 2 ianuarie 2016, în timpul unui scurt discurs de libertate religioasă. El este unul dintre cei mai longevivi membrii ai Curții Supreme de Justiție din S.U.A., numit în funcție încă din anul 1986 de către președintele republican Ronald Reagan.

În condițiile în care se apropie alegerile prezidențiale iar mulți americani implicați și neimplicați în campanie se tem să își facă publice opiniile vis-à-vis de problema homosexualității și a altor probleme tăioase (de teama de a „nu ofensa pe cineva” și a nu fi dați în judecată), declarația venită din partea lui Scalia reprezintă un semn de alarmă față de această situație generalizată.

Scalia consideră că o persoană nu poate fi neutră din punct de vedere religios și că exprimarea viziunii religioase personale trebuie spijinită atât guvernamental cât și constituțional, din moment ce S.U.A. este o țară liberă. Iar acest lucru se extinde și la nivel mai înalt.

„Nu există niciun loc în tradițiile constituționale ale țării pentru a susține ideea că statul trebuie să fie neutru între religie și absența acesteia (…). Dumnezeu a fost bun cu S.U.A. tocmai pentru ca americanii să-L onoreze”, a declarat membrul Curții Supreme.

De asemenea, în urma atacurilor de la 11 septembrie 2001 când George W. Bush a ținut un discurs în care a invocat și numele lui Dumnezeu, Scalia a afirmat: „Spre deosebire de celelalte țări din lume care nici măcar nu invocă numele lui Dumnezeu, noi îl onorăm. În discursurile prezidențiale, în proclamațiile de Ziua Recunoștinței și în multe alte feluri. Nu este nimic în neregulă cu asta și nu lăsați pe nimeni să vă spună că este în neregulă cu asta”, a declarat Scalia.

Revenind la declarațiile din ianuarie 2016, Scalia reafirmă că nu este nicio problemă dacă americanii invocă în public numele lui Dumnezeu.

Declarația conservatorului Scalia a căzut și de data aceasta ca un „trăsnet” asupra oamenilor politici și asupra persoanelor active în media.

În septembrie 2015 el a criticat faptul că de multe ori minoritarii sunt favorizați să intre în universitățile de top din S.U.A. doar pentru că sunt minoritari, atacând practic conceptul de discriminare pozitivă. Iar în 1998, când Frank Buono a dat în judecată statul american pentru că nu a eliminat o cruce ridicată în memoria soldaților creștini, situată în Deșertul Mojave, la Sunrise Rock, Antonin Scalia a fost aspru criticat de mass-media pentru că a foțat Constituția și nu a dat dreptate solicitării; conform reclamantului, nu ar trebui să existe monumente de tip cruce ridicate pe teritoriul federal al S.U.A. deoarece acestea ofensează soldații necreștini și familiile veteranilor necreștini din țară.

În privința discursului din ianuare 2016, Scalia a fost deja dur atacat. Huffington Post a afirmat: „Cu aceste enunțuri, Scalia își continuă istoria sa de extremism religios”.

Surse Pro Jesus:
Santana R., „Scalia Dismisses Concept of Religious Neutrality in Speech”, ABC News, 2 ianuarie 2016
Schweitzer J., „Scalia’s Views on Religious Neutrality Reveal He Is Neutral on Sanity”, Huffington Post, 3 ianuarie 2016
Distribuiri
167

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

Newsletter



Distribui pe

Distribuiri

Funcție dezactivată