Elevate your life

Preotul Tom Uzhunnalil a fost răpit luna aceasta din Aden (Yemen), existând suspiciuni că jihadiștii se pregătesc să îl crucifice în ajunul Paștelui catolic.

Până acum se știe că preotul Tom Uzhunnalil a fost legat și torturat brutal de către o grupare de teroriști islamici din Yemen. În timpul operațiunii de răpire a preotului catolic, patru jihadiștii au luat cu asalt o casă de bătrâni din Aden și au ucis 16 persoane, inclusiv călugărițe catolice. Casa de bătrâni a funcționat ca un centru misionar și de caritate.

Preotul Tom Uzhunnalil face parte dintr-un ordin catolic din Bangalore, India. În rândul credincioșilor crește temerea cu privire la supunerea probabilă a preotului Uzhunnalil unei crucificări crude chiar în Vinerea Mare (când milioane de creștini din lumea întreagă celebrează una dintre cele mai importante sărbători ale creștinismului).

Catolicii din India au întreprins o serie de acțiuni pentru a determina serviciile de informații indiene să se implice în localizarea și eliberarea preotului sechestrat. Serviciile catolice afirmă că informațiile transmise în mass-media s-ar putea să fie totuși nefondate, însă recunosc că nu au aflat între timp dacă din cauza torturilor la care a fost supus, preotul catolic mai este sau nu mai este în viață.

Orașul-port Aden din sudul Yemenului are peste 700.000 de locuitori și a devenit o zonă instabilă a țării din cauza războiului civil aflat în curs de desfășurare. Atât membri ai Statului Islamic (ISIS) cât și membri ai al-Qaida sunt prezenți în zonă, cei aproximativ 41.000 de creștini din țară fiind și mai persecutați decât înainte.

Dacă vom avea noutăți despre situația acestui preot, vă vom ține la curent.

Rugați-vă pentru preotul Tom!

Update (29 martie 2016): Fox News îl citează pe șeful Catholic News Service de la Roma care afirmă că în Emiratele Arabe Unite s-au primit „indicii puternice” privind rămânerea în viață a preotului Tom Uzhunnalil. Între timp, ministrul indian de externe Sushma Swaraj a declarat că nu va evita întreprinerea niciunui efort necesar pentru a-l elibera pe preotul catolic indian, maltratat și răpit dintr-un azil de bătrâni din Yemen. În presa internațională au apărut și primele imagini de la azilul din Aden unde, în timpul asaltului jihadiștilor, au fost ucise 16 persoane, printre care și călugărițe catolice. Vă avertizăm că imaginile vă pot afecta emoțional.

Surse Pro Jesus:
Batchelor T., „Fears for Christian priest abducted by Islamic extremists ‘to be crucified on Good Friday'”, Express.co.uk, 25 martie 2016
Halkon R., „Fears grow for priest ‘kidnapped by ISIS’ who may be crucified on Good Friday„, Mirror Online, 24 martie 2016
Rezac M., „What we know (and don’t) about the missing priest from Yemen”, Catholic News Agency, 22 martie 2016
Distribuiri
52

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri
Funcție dezactivată