Funcție dezactivată

Elevate your life

Pentru unele persoane poate părea neaşteptat faptul că în ziua de astăzi, într-o eră a democraţiei relativ îndepărtată de barbariile trecutului, creştinii sunt nu doar discriminaţi, ci efectiv persecutaţi.

Din păcate, această persecuţie se manifestă în foarte multe feluri şi este prezentă atât în lumea necreştină, cât şi în cea creştină.

În afara lumii democratice, asistăm la o persecuţie sistematică a creştinilor în ţările comuniste, postcomuniste şi musulmane.  Iată doar câteva exemple subliniate de raportorii internaţionali:

– ”În Mosul (Iraq) şi în oraşele apropiate, la scurt timp de la ocuparea acestora de către teroriştii Statului Islamic, creştinilor le-au fost enumerate opţiunile pe care le au: să se convertească la Islam, să plăteasca jizya, o taxă specială care, conform Coranului, trebuie plătită de către toţi nemusulmanii care trăiesc pe un teritoriu islamic, să moară, sau să îşi strângă familiile şi toate lucrurile pe care le puteau duce şi să încerce să scape.”[1]

– Agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a răspândit teroarea comunistă împotriva creştinilor (dar şi a evreilor) din Crimeea. ”În martie 2014, rabinul Simferopolului, Mikhail Kapustin, a fost forţat să părăsească Crimea după ce a denunţat invazia rusă. Sinagoga sa a fost pângărită cu o svastică, iar peste o lună, soldaţii ruşi au vandalizat monumentul din Sevastopol care aducea aminte de cei 4200 de evrei ucişi de nemţi în iulie 1942.

Cultele creştine neafiliate Bisericii Ortodoxe Ruse au fost atacate şi incendiate. Până la sfârşitul lui 2014, personalul clerical greco-catolic, romano-catolic şi ortodox ucrainean au fost forţaţi de către autorităţile comuniste ruse să ia calea exilului. Casa patriarhului Simferopolului şi Crimeei a fost arsă.

În regiunile Ucrainei continentale ocupate de forţele ruse, Doneţk şi Luhansk, trupele ruse de ocupaţie au atacat şi confiscat clădirile bisericilor evanghelice şi neoprotestante. În iunie 2014, soldaţii ruşi au torturat până la moarte 5 protestanţi în Slovyansk. De asemenea, răpirea preoţilor greco-catolici si romano-catolici sau a pastorilor adventişti este o practică frecventă.” [2]

Începând cu vara anul 2014 au început să se descopere o parte a gropilor victimelor căzute în ghearele “rebelilor pro-ruşi”. Iată un singur titlu evident:  “Ucraina: Guvernul a descoperit prima groapă comună cu victime ale rebelilor pro-ruşi, printre care şi patru pastori protestanţi”[3]. Victimele au fost torturate, arse şi împuşcate frontal sau în spate, iar apoi îngropate cu excavatorul. “Aceşti creştini nu au fost omorâţi în Nigeria, Irak sau Pakistan. Ei au fost omorăţi în Europa” (Rodi Agnusdei)[4].

Acestea au fost doar câteva exemple din afara lumii democratice. În poza de mai jos vedeţi o simplă captură de ecran cu harta prizonierilor închişi (preoţi, pastori şi laici) pe motive de conştiinţă.

Fiecare balon în parte reprezintă un exemplu de caz disperat. De fapt, în partea stângă a ecranului, dacă selectaţi câte o ţară, va apărea o listă lungă de „balonaşe tragice” cu toate persoanele despre care se ştie că sunt prizoniere din motivele mai sus amintite. Această hartă este permanent actualizată de către Comisia S.U.A. pentru Libertate Religioasă pe plan Internaţional şi poate fi analizată în amănunţime pe acest link.

(Studiaţi fiecare balon  –  om persecutat în parte  –   şi rugaţi-vă pentru eliberarea acestor înainte-mergători pentru libertate şi cauza lui Dumnezeu! Bineînţeles, motivele închiderii acestor persoane (laici, pastori, profesori, doctori şi evanghelişti) sunt distorsionate în mod voit de către autorităţile nedemocratice, imputându-se de cele mai multe ori „păcatul” de a disturba ordinea publică şi socială prin răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu sau a unor informaţii despre democraţie).

Însă şi în lumea democratică, care suferă în momentul de faţă nişte transformări şi schimbări radicale, creştinii încep să fie persecutaţi din cauza conştiinţei lor. În Statele Unite, este binecunoscut deja cazul grefierei care a fost închisă pentru că a refuzat să elibereze certificatul de căsătorie unui cuplu de homosexuali. Secularismul care predomină în momentul de faţă în lumea occidentală şi corectitudinea politică s-au transformat în bună măsură în mecansime de negare a trecutului şi identităţii iudeo-creştine a Europei şi a S.U.A.

Gândiţi-vă doar la faptul că în Constituţia U.E. nu se face nicio referire la civilizaţia şi la valorile creştine care stau la baza democraţiei şi a culturii drepturilor omului, doar pentru a nu-i ofensa pe atei sau pe necreştini. Această ideologie a corectitudinii politice are rădăcini de stânga şi doreşte să deconstruiască ”centrul cultural democratic occidental” şi să impună ”marginalii” în detrimentul „centrului”.

Practic, multiculturalismul  –  care teoretic înseamnă coexistarea mai multor religii şi culturi în acelaşi spaţiu -, înseamnă, de fapt, eliminarea creştinismului şi a civilizaţiei iudeo-creştine, de dragul nederanjării sentimentelor „marginalilor”.

Un alt exemplu care trebuie să ne dea de gândit este faptul că atunci când actualul preşedinte american Barack Hussein Obama a depus jurământul înainte de începerea celui de al doilea mandat, el a refuzat ca oficierea să fie facută de un pastor care exprimase opinii nefavorabile homosexualilor[5].

Trăim într-o lume în care anormalul devine normal.

În Europa occidentală şi-au găsit refugiul creştini care au fugit din calea persecuţiilor islamice din Siria, Irak, Egipt etc. (a nu se uita de repetatele rânduri în care aceşti creştini nu au mai ajuns în Europa, fiind aruncaţi peste bordul vaselor de către co-refugiaţii musulmani doar pentru că erau creştini[6]). Din păcate însă, suferinţa celor care au scăpat de persecuţie şi au ajuns pe continent nu s-a sfârşit, deoarece în Europa se întâlnesc tot cu asupritorii lor, mare parte a imigranţilor musulmani care sunt intoleranţi cu alte religii. A se vedea o realitate expusă în recentul reportaj de mai jos:

Temerea mea personală, şi poate că şi a altora, este aceea că în Europa creştinismul îşi are compromis viitorul –  cu excepţia câtorva ţări foste comuniste (precum Cehia, Slovacia şi Ungaria) ai căror lideri politici, susţinuţi de opinia publică din ţările lor, au declarat ferm că nu vor accepta niciodată schimbarea specificului şi tradiţiei creştine a ţărilor lor.

“El va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Preaînalt, va asupri pe sfinţii Celui Preaînalt şi se va încumeta să schimbe vremurile şi legea” (Biblia, Daniel 7:25).

Surse Pro Jesus:
[1] Bureau of Democracy, Human Rights and Labor, “Executive Summary”, International Religious Freedom Report for 2014, U.S. Department of State, 2015, p. 1
[2] Glendon M.A., Lonatos Swett K., „Atlantic Council — Made in Moscow: Religious Freedom Abuses Continue in Crimea and Eastern Ukraine”, United States Commission on International Religious Freedom, 14 octombrie 2015
[3] Barza V., “Ucraina: Guvernul a descoperit prima groapa comuna cu victime ale rebelilor pro-rusi, printre care si patru pastori protestanti”, Hotnews.ro, 25 iulie 2014
[4] Agnusdei R., „Petiţie catre ambasadorul rus împotriva răpirii, torturării si executărilor creştinilor din Ucraina”, RodiAgnusdei.wordpress.com, 2 noiembrie 2014.
[5] Abad-Santos A., “Obama Replaces Anti-Gay Inaugural Pastor with a Pro-Gay Episcopal Priest”, The Wire, 16 ianuarie 2013
[6] Unul dintre multele exemple: ***, „Creștini aruncați peste bord în drum spre Italia”, Doxologia.ro – portal ortodox, 18 aprilie 2015.
Distribuiri
177

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri