Funcție dezactivată

Elevate your life

Balenele, cele mai mari mamifere ale Pământului, sunt totuși ființe uimitor de prietenoase.

Fotograful Justin Hofman a surprins două balene prietenoase care doreau să interacționeze cu observatorii National Geographic aflați pe o micuță barcă în apropierea țărmului argentinian.

Mama și puiul ei de balenă sudică și-au făcut apariția în apropierea Peninsulei Valdes. Un scafandru chiar și-a făcut curajul de a coborî în apele calde ale acestui țărm pentru a privi în ochi aceste creaturi fabuloase.

Fotografiile realizate cu ajutorul unei camere subacvatice sunt cu totul unice: reușesc să surprindă nu doar fizicul ci și spiritul acestor animale enorme care dau dovadă de o neașteptată frumusețe, curiozitate și blândețe.

Balenele sudice (Eubalaena australis) sunt pe cale de dispariție din cauza pescuitului excesiv. Între 1700 și 1970 au fost considerate ‘cele mai bune balene de pescuit’ pentru că erau destul de vulnerabile în timpul gestației, iar datorită stratului gros de grăsime, corpurile lor rănite și capturate pluteau fără probleme pe apă până erau duse în port pentru tranșare și valorificare. Acum, aceste mamifere sunt protejate însă populația lor se reface greu.

Balenele sudice străbat mii de kilometri dinspre apele subantarctice pentru a da naștere puilor în apele calde și mai puțin adânci din apropierea țărmurilor argentiniene și braziliene. Balenele sudice pot atinge 16 m lungime și pot cântări până la 80 de tone.

Cu toate acestea, ele sunt deosebit de flexibile, realizând adevărate acrobații determinate în bună măsură de spiritul lor sociabil.

Surse Pro Jesus:
Basu T., „Photographer Captures Astonishing Images of Southern Right Whales”, National Geographic, 27 decembrie 2013
Senior A.-M., „Pictured: Amazing moment giant 50-tonne WHALE appears under tiny tourist boat”, The Mirror, 18 decembrie 2013
Distribuiri
132

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri