Elevate your life

„În mod cert cred în Dumnezeu (…). Am fost crescut cu ideea că unele lucruri sunt mai importante decât viața” (Mel Gibson)

Actorul și regizorul catolic Mel Gibson a răscolit întreaga audiență de la Hollywood datorită filmului „Patimile lui Hristos” (Passion of the Christ). Dar aceasta, nu doar prin pur profesionalism.

A urmat ecranizarea filmului alegoric, plin de dramă și de aventuri, „Apocalypto”. După 10 ani de pauză, în 2016, a revenit cu filmul biografic, de dragoste și de război „Necombatantul – Fără armă în linia întâi” (Hacksaw Ridge), care prezintă experiența medicului adventist Desmond Doss, salvator de numeroase vieți în Bătălia de la Okinawa, în ciuda faptului că a refuzat să poarte armă. 

Indiferent de ce alte proiecții cinematografice a mai regizat anterior sau ulterior (Inimă neînfricată, Mad Max), Mel a declarat:

„Admir și mă înclin în fața eroilor și a mesajului pe care aceștia îl transmit nouă. Nu este vorba doar despre ceea ce ei sunt, ci și despre ceea ce noi putem deveni”.

În perioada de absență de 10 ani, Mel recunoaște că a trecut el însuși prin lupte personale: a urcat băut la volan, a divorțat după mai bine de 20 de ani de căsnicie și a avut o cădere nervoasă urmată de câțiva ani de efort pentru a-și reveni. Pe lângă acestea, a fost zguduit de lipsa aprecierii și includerii în box-office-ul american al Apocalypto  – un efort uriaș pentru prezentarea căderii civilizației precolumbiene din Yucatan și Guatemala din jurul anului 1511. 

Dar Gibson a revenit, în mod tăcut, pentru ceva mai înalt. 

„Tematica din Hacksaw Ridge prezintă oameni care ajung în locuri extreme pentru ceva mai înalt decât ei”, a declarat Gibson către Raymond Arroyo. „Eroul a existat, în mod real. Iar aceasta pune în lumină ceea ce noi, oamenii,  suntem capabili să facem cu adevărat. Este vorba despre capacitatea de a ne ridica deasupra naturii noastre (..) în cele mai rele locuri cu putință”.

Eforturile prezente ale lui Mel se focalizează pe următorul mare proiect  – regizarea filmului „Învierea” (The Resurrection of the Christ), planificat pentru lansare în aprilie 2021. „Este o responsabilitate mare deoarece subiectul este vast. Nu este vorba despre Omul care se întoarce, trece prin pereți, are găuri în palme și mănâncă pește. Nu este vorba despre așa ceva. Vorbim despre o experiență teologică vastă. Și cred că trebuie să vă adânciți în ceea ce aceasta ar însemna.”

Mesajul său poate fi conectat cu cel despre „Patimile lui Hristos”: „Sper că acest film are puterea de a evangheliza … Îmi amintește că Salvatorul meu este mai mult decât o idee bună. El este în mod legitim un Dumnezeu bun.”

Printre numeroasele premii câștigate de Mel Gibson pentru peliculele în care a jucat sau pe care le-a regizat, se remarcă 2 premii Oscar, 1 Glob de Aur, 5 premii AACTA, 3 premii Blockbuster Entertainment, 1 premiu Critic’s Choice.

Surse Pro Jesus:
JTA, „Mel Gibson confirms new project on resurrection of Jesus”, The Times of Israel, 02 septembrie 2016
Oldenburg A., „Mel Gibson on God, Heroes, and War”, LifeZette, 03 noiembrie 2016
Rodríguez C.A., „The faith comeback of Mel Gibson”, Happy Sonship, 21 octombrie 2016
Zarley K., ” Gibson-Wallace Planned Film on Jesus’ Resurrection”, Patheos, 07 februarie 2019
Distribuiri
108

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri

Funcție dezactivată