Funcție dezactivată

Elevate your life

În cadrul unei e-sesiuni de întrebări şi răspunsuri, liderul Facebook a făcut câteva afirmaţii importante privind modul în care vede viitorul socializării online prin prisma tehnologiei integrate:

„Cred că într-o bună zi vom putea să ne trimitem gânduri şi emoţii folosind tehnologia. Vom avea posibilitatea ca numai gândindu-ne la un anumit lucru să îl putem împărtăşi cu prietenii din mediul online, dacă dorim. Aceasta va fi ultima inovaţie tehnologică.

În viitorul erei digitale videoclipurile vor fi cu mult mai importante decât fotografiile.

Vom putea să împărtăşim cu persoanele apropiate experienţa noastră completă, senzorială şi emoţională, ori de câte ori ne vom dori (…). În viitor vom avea ataşate dispozitive pentru realitatea augmentată, pe care le vom purta tot timpul pentru a ne îmbunătăţi experienţa şi comunicarea. În acest fel vom fi mult mai informaţi şi vom putea lua decizii mai bune la nivel colectiv. Aceasta este una dintre cele mai importante forţe ale lumii” (Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook).

Facebook reprezintă o reţea socială creată în anul 2004 de către Mark Zuckerberg şi alţi patru foşti colegi de facultate. În prezent are peste 1,4 miliarde de utilizatori activi şi este cunoscută ca fiind compania social media cu cel mai mare impact cultural din istorie.

Directorii altor companii de socializare virtuală care concurează cu Facebook sunt mult mai reţinuţi în declaraţiile lor cu privire la strategiile şi viziunile integrării tehnologiei în platformele sociale din viitor.

Facebook a anunţat la începutul lunii octombrie 2015 că utilizatorii acestei reţele social media vor putea avea un „video selfie” în locul fotografiei lor clasice de profil. Este vorba despre rularea unei animaţii GIF de 7 secunde, ceea ce confirmă intenţia companiei de a investi în cele declarate anterior.

Dar pe lângă interesantele şi discutabilele precizări legate de tehnologie, Zuckerberg a mai declarat:

„Mă interesează mai mult întrebările legate de oameni. Ce ne va face să trăim pentru totdeauna? Cum vom reuşi să fim nemuritori? Cum funcţionează creierul? Care e treaba cu memoria şi cum putem să o îmbunataţim de milioane de ori? De asemenea, sunt curios dacă există o lege fundamentală a matematicii despre relaţiile dintre oameni, care ne dictează persoanele şi lucrurile despre care ne pasă. Pariez că există aşa ceva.”.

Surse Pro Jesus:
Constine J., „Facebook Starts Letting You Add A 7-Second Looping Video As A Profile Pic”, TechCrunch.com, 30 septembrie 2015
www.facebook.com/zuck/posts/10102213601037571, accesat în 16.10.2015
Gershgorn D., „Facebook CEO says telepathy is coming after virtual reality”, Popular Science, 1 iulie 2015
Distribuiri
113

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri