Elevate your life

În București s-a lansat de curând FabriLabo, primul model de afacere dedicată „micului antreprenor” și familiei sale.

Este vorba despre un spațiu colaborativ (hub) creat în București cu fonduri europene și care susține atât dezvoltarea abilităților antreprenoriale ale copiilor, cât și petrecerea unui timp de calitate în familie.

În cadrul hub-ului FabriLabo copiii pot lucra în funcție de categoria lor de vârstă (4-7 ani, 8-12 ani și peste 12 ani) în cadrul unor ateliere care îi ajută să își lărgească orizonturile: au ore speciale de scriere creativă, de vorbire în public, de educație financiară, de modelare 3D, de bucătărit tematic, de reciclare creativă, de actorie ș.a.m.d.

Fondatoarele acestui proiect unic, Cristina Cojocaru și Ana-Maria Radu-Săracu își definesc inițiativa ca fiind de tip Makerspace și Do It Yourself.

Nu doar copiii sunt cei inițiați! Ceilalți membrii ai familiei își pot exersa și ei pasiunile în cadrul acestui spațiu de creație, instructorii având experiență concretă în fiecare domeniu abordat.

„Este una din căile prin care credem că vom completa educația copiilor noștri, rafinându-le iscusința, îndemânarea, conferindu-le abilități pentru viață, cooptându-i astfel și pe părinți, colegi, prieteni, în încercarea de a petrece un timp de calitate împreună și de a se implica activ în viața comunității.”  –  fondatoarele proiectului

Pentru a beneficia de serviciile FabriLabo se fac fie abonamente pe numărul de ședințe dorite, fie se plătește fiecare oră în parte în care o familie poate ajunge la acest hub creativ.

Este un exemplu de proiect demn de urmat.

Surse Pro Jesus:
Abrihan R., „Un nou model de afacere: Hub-ul dedicat familiilor. Cat te costa sa iti duci “micul antreprenor” intr-un astfel de loc”, StartUp Café, 30 octombrie 2015
FabriLabo.ro, accesat în 7 decembrie 2015

 

Distribuiri
78

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri
Funcție dezactivată