Funcție dezactivată

Elevate your life

Gratitudinea sau recunoștința transmisă verbal și nonverbal în relațiile de cuplu este, conform cercetărilor, ingredientul cheie pentru căsniciile de succes.

Aceasta este concluzia unui recent studiu efectuat pe un eșantion de 468 de persoane căsătorite, acestora punându-se întrebări legate de bunăstarea lor financiară, stilurile lor de comunicare și expresiile de recunoștință conjugală.

Dintre toți factorii luați în considerare, cel mai semnificativ predictor pentru calitatea vieții conjugale a doi soți a reieșit ca fiind recunoștința manifestată.

„Am constatat că sentimentul de apreciere și credința că partenerul te consideră o persoană valoroasă influențează direct modul în care te simți în căsnicia ta, cum te angajezi în ea și încrederea că ea va dura”, Ted Futris, coautorul studiului și profesor al „College of Family and Consumer Sciences” din cadrul Universității din Georgia.

De asemenea, studiul a evidențiat și faptul că un nivel mai ridicat de exprimare conjugală a recunoștinței protejează angajamentul marital de efectele negative ale comunicării slabe din timpul neînțelegerilor și sprijină căsătoriile solide.

„Chiar dacă un cuplu se confruntă cu stres și dificultăți în alte domenii, recunoștința din relație poate contribui la promovarea de rezultate maritale pozitive”, este concluzia lui Allen Barton, autorul aceleiași cercetări.

Acesta este primul studiu care documentează efectul protector al gratitudinii asupra căsătoriilor. Scopul său este să scoată în evidență modalitățile practice prin care căsătoriile pot fi consolidate mai ales în situațiile în care partenerii nu sunt cei mai buni comunicatori sau trec prin dificultăți financiare.

Surse Pro Jesus:
Barton A. W., Futris T. G., Nielsen R. B., „Linking financial distress to marital quality: The intermediary roles of demand/rethdraw and spousal gratitude expressions”, Personal Relationships, Volume 22, Issue 3, 6 septembrie 2015
Berg M., „The power of thank you: UGA research links gratitude to positive marital outcomes„, UGA Today. News and Information from The University of Georgia, 8 decembrie 2015
Distribuiri
110

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri