Elevate your life

Dacă doriți să pierdeți kilogramele în plus, să vă accelerați metabolismul și să deveniți mult mai sănătoși, specialiștii recomandă consumul zilnic al unui fruct de avocado.

Avocado este un fruct exotic, cremos și untos, cultivat în zonele tropicale și subtropicale din Mexic, Chile, Brazilia, Israel, Australia ș.a.m.d.

Un rol important în slăbire

Grăsimile mononesaturate dintr-un fruct de avocado conțin aproximativ 100 de calorii de acid oleic mononesaturat pe care corpul nostru îl folosește ca resursă energetică cu ardere lentă, fapt important pentru schimbul sănătos al substanțelor și al energiei din corpul nostru. Spre deosebire de aceste grăsimi bune (numite luteine), grăsimile saturate din alimentele moderne se acumulează în corp.

Este știut faptul că excesul de zahăr din organismul nostru este stocat în țesutul muscular și în ficat; dar atunci când aceste elemente devin supraîncărcate, zahărul va începe să se acumuleze și în țesutul nostru adipos de unde acesta poate fi eliminat foarte greu.

Avocado are proprietatea de a reduce ușor senzația de foame și ajută corpul să utilizeze corect substanțele nutritive. În scăderea în greutate ajută și conținutul important de apă din avocado.

Doar jumătate de fruct de avocado cuprinde 6-7 grame de fibre! Acestea sunt cu adevărat necesare sistemului digestiv,  prevenind constipatia, menținând un tract digestiv sănătos și reducând riscul apariției cancerului de colon, persoanele obeze fiind primele care constată efectul deosebit al consumului de avocado.

Îmbunătățirea metabolismului și combaterea numeroaselor boli

Cantitatea mare de magneziu cuprinsă în fructul de avocado contribuie la îmbunătățirea a 300 de procese metabolice din corp, lucru care nu se poate neglija.

De asemenea, prin consumul zilnic al fructelor de avocado se reglează funcționarea optimă a vezicii biliare iar ficatul va începe să producă un antioxidant puternic, numit glutation, care ajută la însănătoșirea țesuturilor noastre.

Avocado cuprinde și acizi grași OMEGA-9. Acești acizi cuprind 160 de calorii într-un fruct și au rolul de a reduce nivelul colesterolulu LDL (nesănătos) și de a crește colesterolul HDL (colesterolul bun sau sănătos).

Pentru diabetici avocado este foarte recomandat deoarece ajută la controlul optim al insulinei, ajutând organismul să aibă un nivel corespunzător al zahărului, prevenind astfel o serie de probleme grave.

Avocado cuprinde și un mare număr de minerale și 20 de vitamine; printre aceste vitamine este și vitamina K ce contribuie la îmbunătățirea sistemului osos și la prevenirea osteoporozei deoarece aceasta crește absorbția calciului din organism și reduce eliminarea excesivă a calciului încă necesar.

Studiile mai multor universități de prestigiu din Pennsylvania și Ohio au demonstrat și faptul că, prin consum, avocado suține funcția cognitivă, cea oculară și îmbunătățește tensiunea arterială. Multe persoane blamează fructul deoarece este gras. Însă grăsimea aceasta este doar grăsime bună, nesaturată și necesară organismului.

În privința degenerării maculare, avocado reprezintă o excelentă sursă de luteină și de zeaxantină, substanțe fitochimce esențiale care acționează ca și antioxidanți în ochi, minimizând daunele provocate de degenerarea intraoculară și reducînd riscul apariției acestei boli la om.

Pe deasupra, fructul previne mutațiile genetice nedorite datorită conținutului de acid folic. Un fruct de avocado cuprinde 40% din necesarul zilnic de acid folic pentru viitoarele mămici; acesta protejează neuronii fătului și previne avortul spontan.

Înainte de conceptie, și acidul folic din organismul tatălui este important, afirma specialiștii! Cercetătorii Universității McGill din Montréal (Canada) au constatat că deficitul de acid folic patern este asociat cu 30% creștere a incidenței malformațiilor congenitale la puii șoarecilor de laborator.

Consumul de avocado este recomandat și în tratarea depresiei (tot datorită conținutului important de acid folic) deoarece previne excesul de homocisteină, un aminoacid care blochează ajungerea de sânge suficient și de alte elemente nutritive la creier, iar pe de altă parte, acidul folic produce serotonina (hormonul fercirii), dopamina și noradrenalina care reglează starea de spirit, somnul și pofta de mâncare.

O descoperire finală

În mod surprinzător, semințele de avocado reprezintă, de fapt, 70% din valoarea nutritivă a întregului fruct. Există ulei din semințe de avocado folosit mai ales ca antioxidant și ca sursă de nutrienți în mâncare. Semințele de avocado au o structură internă asemănătoare castanelor comestibile. Ele cuprind și una dintre cele mai bogate surse naturale de fibre solubile cunoscute, cu rol extrem de benefic pentru sistemul digestiv.

Experimentele de laborator enunțate de „Encyclopedia of Common Naturals Used in Foods, Drugs and Cosmetics” indică faptul că semințele de avocado au proprietăți anticancer datorită flavonolului condensat care se află doar în semințe! Datorită nivelului mare de antioxidanți conținuți, semințele de avocado reduc și cazurile de accident vascular cerebral.

Consumul regulat al conținutului semințelor de avocado reduce semnificativ și riscul apariției sindromului de intestin (sau de colon) iritabil și a altor boli intestinale. Ceaiul de semințe de avocado este întrebuințat și pentru eliminarea durerilor gastro-intestinale iar ceaiul răcit și apoi aplicat local contribuie la calmarea mâncărimilor pielii.

Semințele de avocado se pot consuma prin feliere sau masticație directă, nefiind necesară coacerea acestora; ele pot fi incluse în salate asortate, în pasta de avocado, în apa pusă pentru ceai sau pur și simplu mâncate în forma în care doriți să le tăiați.

Dacă „un măr pe zi ține doctorul departe”, un avocado consumat zilnic s-ar putea să vă facă chiar pe voi doctori! 🙂

Surse Pro Jesus:
Buchanan K., „Research backs the health benefits of eating avocados”, ABC News, 24 noiembrie 2015
***, „Avocados: Health Benefits, Nutritional Information”, Medical News Today, 11 septembrie 2015
***, „This is what happens to your body when you eat an avocado a day”, Healthy Food Team, 17 septembrie 2015
***, „You’ve been throwing away the healthiest part of your avicado”, Healthy Food Team, 29 octombrie2015
Distribuiri
153

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

Newsletter



Distribui pe

Distribuiri

Funcție dezactivată