Elevate your life

În imagini este biroul lui Albert Einstein fotografiat de Ralph Morse în aceeaşi zi în care remarcabilul fizician a murit: 18 aprilie 1955.

El este exact aşa cum l-a lăsat Einstein doar cu câteva ore înainte de a se stinge din viaţă!

Biroul se afla  la „Institute for Advanced Study” (Institutul de Studii Avansate) din Princeton, New Jersey. Vedem un scaun gol,  formule şi ecuaţii scrise şi analizate pe tabla din fundal, corespondenţa citită şi cea care urma să fie expediată … multe …

De fapt, vedem un om de 76 de ani care şi-a trăit rolul vieţii,  până la capăt!

 „Toată ştiinţa nu-i decât rafinarea gândirii de zi cu zi. (…). Să nu te opreşti niciodată din a-ţi pune întrebări” (Albert Einstein, 14 martie 1879 – 18 aprilie 1955) .

Notă: Pozele cu biroul lui Albert Einstein au stat mai mult de cinci decenii în arhiva revistei LIFE deoarece Hans, fiul lui Einstein, a cerut ca viaţa privată a familiei sale (inclusiv a tatălui său decedat) să fie respectată în perioada de doliu. Cu trecerea lunilor însă, atât editorii revistei LIFE cât şi ceilalţi care cunoşteau conţinutul fotografiilor au uitat de acestea, căutând alte poveşti de impact pentru cititorii lor.

După aproape 60 de ani, angajaţii revistei LIFE au descoperit aceste poze unice de arhivă, ele fiind publicate pe data de 14 martie 2014, la 135 de ani de la naşterea inegalabilului om de ştiinţă.

Sursa Pro Jesus:
Cosgrove B., „The Day Albert Einstein Died: A Photographer’s Story”, Time /Life, 14 martie 2014
Distribuiri
122

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribui pe

Distribuiri

NewsletterDistribui pe

Distribuiri

Funcție dezactivată